Zonguldak 1 Şubesi

Sorumluluğumuzun Götürdüğü Yerde Olmaya Devam Ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubemizce merkez ilçedeki üyelerimiz ve aileleri için organize edilen kahvaltı programımız çok yoğun bir katılımla Memurlar Lokali'nde gerçekleştirildi. Programa Zonguldak Milletvekillerimiz Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, il ve ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, üyelerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Salonları Doldurmayı Hayal Bile Edemiyorduk

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Kamuran Aşkar, bütün katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında bu salonların böyle dolması bizim şanlı mücadelemizin haklılığını ortaya koymada en büyük göstergedir, dedi. Aşkar, bugünler için sayısız şükrettiğimizi ifade etti. 

Emek Mücadelemiz Akif İnan İlhamıyla Devam Ediyor

Kamuran Aşkar, Akif İnan'ın "Biz bu sendikayı sadece ücret sendikacılığı için kurmadık" sözünün kendilerine her zaman yol gösterdiğini, söyledi. Akif İnan hocamızın sevdası,  bir miras olarak son derece gür bir sedayla yankılanıyor. Emek mücadelemiz, değer yargılarımız ondan aldığımız  ilhamla devam ediyor, dedi.

Dik Durduk, Hakkın Teslimi İçin Mücadele Verdik

Ağustos ayında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerine değinen Aşkar, biz fedakarlık zamanlarında her türlü fedakarlığı yaptık. Oldukça makul rakamlarla görüşmelerde teklifler sunduk. Ancak kamu işveren heyeti bütün iyi niyetimize rağmen kamu çalışanları için müzakere bile edilemeyecek tekliflerle bize karşılık verdi. Biz de gereğini yaptık, kamu çalışanının onurunu zedeleyecek rakamlara imza atmadık.Israrla söylediğimiz bir şey vardı. Türkiye büyüyorsa, milli gelir artıyorsa kamu çalışanı da bundan payını almalıdır. Bizim mücadelemiz hakkın tesisi içindir, dedi.

One Minute Bir Başkaldırı Eylemidir

"Memur-Sen kurulduğu günden beri yeni bir Türkiye idealinin en büyük yaşatıcısı olmuştur. One Minute baş kaldırışına da "Dünya beşten büyüktür" saptamasına da sahip çıkmıştır. Çünkü Memur-Sen gücü elinde bulunduranların adil bir dağılım yapmaları mücadelesini vermektedir. Bugün Türkiye toplu sözleşme masasında tarihi bir fırsat tepmiştir. Yasanın adaletsizliği masanın adaletsizliğine dönüşmüştür. Ne yazı ki memurlarımız ve memur emeklilerimiz hak ettiği artışı elde edememişlerdir. Ancak sendikacılığın kitabı Memur-Senimizin dik duruşuyla yeniden yazılmıştır." diyen Aşkar, bu kararlılığın genç kuşaklarımıza örnek olacağını söyledi.

Zonguldakımızın Eğitimine Hep Birlikte Katkı Sağlayalım

Kömüre dayalı bir ekonomik düzenin geliştiği Zonguldak'ta eğitime yeni yeni sahip çıkıldığını hatırlatan Aşkar; öğretmen açığından, fiziki yeterliliğe ve niteliksel dönüşüme kadar eğitimin her alanında işbirliği yapılarak şehrin eğitim kalitesinin arttırılabileceğini, söyledi.

Emekli olan Veli Karanfil ve Nilgün Sezgin ile dünya evine giren Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni İsmail Tekinbaş'a çeşitli hediyeler takdim edilen programda Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan da birer konuşma yaptılar.