Zonguldak 1 Şubesi

Sizler Sözünü Kulaktan, Gözünü Budaktan Esirgemeyen Bir Teşkilatın Yöneticilerisiniz

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubemiz il ve ilçe yönetim kurullarımızla istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Zonguldak Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya Şube Başkanımız Kamuran Aşkar, ilçe temsilcilerimiz, il ve ilçe yönetim kurulllarımız katıldı. Şube Başkanımız Kamuran Aşkar konuşmasında; teşkilatlarımızın birlik ve beraberliği, duruş ve çözüm odaklı tavrıyla sadece bugünün değil geleceğin sendikaclığını da yaptığını, söyledi. Aşkar, Devrek, Alaplı, Çaycuma, Kilimli, Ereğli, Kozlu, Gökçebey  ve Merkez ilçe; yani Zonguldakımızın tamamında bu davaya fedakarca hizmet eden bütün yönetim kurullarımıza, denetleme ve disiplin kurullarımıza, kadın teşkilatlarımıza ve üyelerimize teşekkür ettiğini, belirtti.

Millete Olan Borcumuzu Ödemek İçin Çalışıyoruz

Aşkar, Devletten alacaklı olduğumuzu hep söylüyoruz. Ancak bundan daha önemlisi millete olan borcumuzu ödemektir. Çünkü bu millet ve kültürel kimliğimizi oluşturan bu coğrafya bize çok şey katmıştır. Biz bütün algımızı, heyecanımızı, kimlik ve birikimimizi bu hassasiyetle oluşturuyoruz. Bizden beklenenlerin farkındayız. Eğitim-Bir-Senli olmanın sorumluluğunun da bilincindeyiz. Özellikle bu teşkilatlarda yönetici olmanın vebalini ve ağırlığını hissetmekteyiz. Bunun için çalışıyor, kapı kapı dolaşıyor, meydan meydan haykırıyor, insan insan anlatıyoruz. Bütün birikimimiz, bütün hayalimiz Büyük Türkiye idealine paydaş olmaktır. Gönül verdiğimiz bu sevda, çok kıymetli katkılarınızla dünyanın en büyük emek hareketine dönüştü ve dönüşmeye de devam ediyor, dedi.

Sendikal Duruş ve Direniş Kültürü Bizim Genlerimizde Var

Kamuran Aşkar konuşmasında ilçelerimizde teşkilatlarımızın gayret ve becerisinin meyvelerini vermeye başladığını belirterek üye sayımızın artmaya devam ettiğini söyledi. Büyümemizin altında şu veya bu sebep arayanların bu salonda olan yönetim kurullarımıza bakmaları gerektiğini söyleyen Aşkar, böylece doğru bir yargıda bulunabileceğinin altını çizdi. Aşkar, ilke sendikacılığı yaptığımız için ülke sendikası olduk, yetmedi ümmet sendikası olduk. Onunla da kalmayarak bütün dünyaya sivil toplumculuğun gereklerini gösterdik, dedi. Bizim derdimiz ana felsefemizi ve duruş zeminimizi kaybetmemek. Onun için büyüyor ve  güçleniyoruz. Çünkü artık rakiplerimizin de zoraki kabul ettiği gibi sendikal duruş ve direniş kültürü, düşünme, düşleme ve hizmete odaklanma hassasiyeti bizim genlerimizde var, diye konuştu.

"Bu İşler Ekip İşidir" Slogancılığına Kapılmadık

Şube Başkanımız Aşkar, "Biz insanı önceleyen bir teşkilatız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, diyen bir özü barındırıyoruz. Bire önem veriyoruz. Ancak nitelikli çokluğumuzla da övünüyoruz. Biz herkesin emeğinin katkısıyla oluşturulan ekip ruhuna önem veriyoruz. Ancak bu bireysel gayreti önemseyen ve önceleyen bir ekip ruhudur. Birlikte düşünmenin, teşkilat kültürünün, öncülerimizin ve Genel Merkezimizin yerinin ne olduğunu biliyor ve buna göre davranıyoruz. Bizim slogancılığımız yok, yaşantımız ve katkımız var"  dedi.

Toplantıda ilçe başkanlarımız ilçeleriyle ilgili değerlendirmede bulundular, görüşlerini  aktardılar.