Zonguldak 1 Şubesi

Gelecek Partisi'nden Memur-Sen'imize Ziyaret

Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer  ve yönetimi Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak İl Temsilciliğimizi ziyaret etti.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcimiz  Kamuran Aşkar  ve Memur-Sen'e bağlı sendika iş kollarımızın başkanları Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer ve yönetimini sendika binasında misafir etti.

Ziyarette Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcimiz Kamuran Aşkar, Türk tarih siyasiinin en yeni olan birinin il başkanı ve yönetimini gönderildiğinde ağırlıyoruz diyerek devam ettiğini söyledi:

“Gelecek Partisinin Türk yasal hayırlı olmasını temenni ediyorum. Nezaketlerinden da başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. Demokrasinin olmazsa olmazları olan yayın ve sivil toplum örgütlerinin istişarelerini çok önemsiyoruz. Memur-Sen olarak Türkiye ve Zonguldak gündemine baktığımız zaman özellikle 2021 yılı için memur maaşlarına yapılan artışın yüzde 3 + 3 olduğu bir hafta aynı denk gelen bir devalüasyonla birlikte dövizdeki artışın yüzde 10'ları bulması bir 5-6 ay oluşturan yüzde 9'larda seyreden faizlerin yüzde 19'lara fırlaması memurlar ve Türkiye'de ki onun kesiminde ciddi sıkıntıların ortaya çıkmaktadır. Söylemsel bazda faizin indirilmesi her ne kadar söylense de icraata geçirilmemesi noktasında Memur-Sen olarak rahatsızlık duyduğumuzu artışlar bazında bakıyorum da 2021 yılındaki 3 + 3 verilen zamlarla realiteyle enflasyonun çok daha farklı olduğunu belirtmek zorundayız. Ayrıca, geçtiğimiz hafta İstanbul Sözleşmesinin bir oldubitti ile getirilmiş olması ardından bir oldubitti ile kaldırılmış milletimizin adına doğru buluyoruz ama icraatsal manada sonuçlarını değerlendireceğiz. "

Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer ise Memur-Sen ailesine teşekkür ederek, Memur-Sen ile istişare içinde olacaklarını belirtti.