Zonguldak 1 Şubesi

Eğitim Çalışanlarının Maaş Promosyon Süreci Başladı

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanımız Kamuran Aşkar, Zonguldak Merkez ilçe, Kilimli ve Kozlu ilçelerindeki eğitim çalışanlarının maaşlarını alacağı banka ve çalışanlara ödenecek banka promosyonu ile ilgili sürecin başladığını ve şartnamelerin tüm özel ve resmi bankalara dağıtıldığını söyledi.

Yetkili sendika olarak komisyonda yer aldıklarını belirten Aşkar, eğitim çalışanlarının süreçten azami kazanç elde etmesi için süreci takip ettiklerini belirtti. Görüşmelerin şeffaflık ve azami kazanç ilkelerine göre yürütüldüğünü söyleyen Aşkar, “Bugün bütün bankalara şartnameler dağıtılmıştır. Yarın itibariyle İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ilgili İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı bankalarla yeniden görüşeceklerdir. Bankaların ilk teklifleri 6 Nisan Salı günü alınacak, en yüksek teklifi veren dört banka ile açık artırma usulüyle ihale gerçekleştirilecektir. İhaleyle ilgili süreci internet sayfalarımızda kamuoyuyla paylaşacağız.

Maaş promosyonları Için yapılacak ihalede çalışanların beklentilerinin güncel ekonomik gelişmeler ışığında karşılanması gerektiğini vurgulayan Kamuran Aşkar, "Promosyon anlaşmasından en yüksek miktarın çıkması Için komisyonda bize verilen temsil yetkisini çalışanların lehine en etkin şekilde kullanacağız. Yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının maaşları üzerinden yapılan ihale sürecinin sağlıklı ve şeffaf yürütülebilmesi Için bilgilendirmelerimiz devam edecektir. Merkez ilçe, Kozlu ve Kilimli'deki 3200 eğitim çalışanını kapsayan bu süreçte her zaman olduğu gibi yetkili sendika olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz." dedi.