Zonguldak 1 Şubesi

Bu Boykota Siz de Var mısınız?

Eğitim- Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’ın “Anadolu’nun duyarlı, yiğit kadınlarına” çağrısıyla başlayan “Teröriste israil'e bir taş da benden: İSRAİL ÜRÜNLERİNİ BOYKOT “ eylemi Zonguldak kamuoyunda da yoğun ilgi gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Zonguldak Kadın Komisyonu Başkanımız Nurbanu Ercan; başta Zonguldakımızın  duyarlı ve yiğit kadınları olmak üzere zalime karşı tepki iradesini ortaya koyan herkese teşekkür ettiğini, belirtti.

Açıklamasında “Biz Eğitim Bir Sen ve Memur Sen çatısı altında, zalimin karşısında ve mazlumun yanında  olmak için Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanımız Sayın Sıdıka Aydın Hanımefendi’nin çağrısıyla israil ürünlerini boykot kararı aldık ve bunu şehrimizin kamuoyuyla paylaştık. Kadınların, masum çocukların öldürüldüğü sözde davanın haklı olmayacağını düşünen vicdan sahipleri olarak israil üretimi olan hiçbir malı evimize sokmayacağımıza dair kararlılığımız kesindir.”  diyen Ercan, “Bizler biliyoruz ki aldığımız her ürün Müslüman kardeşlerimize, masum çocuklara bir mermi, bir bomba olarak geri dönüyor. Artık dur diyoruz! Ellerinde sapan taşlarından, sopalardan başka hiçbir zahiri silahı olmayan Filistinli kardeşlerimize onurlu tepkimizle destek oluyoruz. Onların ümmetin mabedini, İslam aleminin kalbini korumak için hayatlarını ortaya koymalarına seyirci kalmıyoruz ve kalmayacağız da.” şeklinde konuştu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da duyarlı ve yiğit kadınlarımız başta olmak üzere bütün şehir  zalime tepki iradesini ortaya koymuştur,  diyen Nurbanu Ercan;  “Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Zonguldak Kadın komisyonu olarak abluka altında olan sivil ve savunmasız Filistinli kardeşlerimize karşı uygulanan saldırgan eylemleri şiddetle kınıyoruz; bu saldırılar derhal son bulmalıdır. Kutsal mekanımız, mabedimiz olan Mescid-i Aksa’ya ve mahremimizi korumaya çalışan kardeşlerimize yapılan saldırılar durdurulmalıdır. Buradan bütün kadınlarımıza, bütün Zonguldaklı kardeşlerimize sesleniyorum: BU BOYKOTA SİZ DE VAR MISINIZ?” dedi.