Zonguldak 1 Şubesi

ZONGULDAK’IN "ENNNNN" YETKİLİ SENDİKASI

İlçe başkanlarımızla Zonguldak Öğretmenevinde bir araya gelerek yetki sürecini ve gündemi değerlendirdik, ilçe başkanlarımıza plaket takdim ettik.

Pandemi, Sendikacılığı da Derinden Etkilemiştir

Şube Başkanımız Kamuran Aşkar konuşmasında hayatın tümüyle birlikte sendikacılığın da pandemiden etkilendiğini, sahanın zor şartları ve Bakanlığın garip uygulamalarına rağmen eğitim çalışanlarımızın yanındaki net tavrımız dolayısıyla yetkide istikrarı yakaladığımızı belirtti. “Sendikacılığı kendi zemininde ve bir hak arama mücadelesi olarak gördük. Başka zeminler ve zamanlar arayanlar yine kaybetti.” dedi.

Üyelerimizin Gururu, Kamu Görevlilerinin Umuduyuz

Aşkar, “Güvenleriyle gücümüze güç katan, üyelikleriyle örgütlülük noktasında kararlı tavır ortaya koyan kamu eğitim çalışanlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. “diyerek “2678 üyeyle il genelinde en yakın rakibimize 547 fark atarak büyük bir başarı öyküsü yazan Eğitim-Bir-Senimiz, hak ve emek sendikacılığının öncüsü  olarak Zonguldak’ın yetkili sendikası olmuştur.” dedi. Aşkar, kamu görevlilerinin umudu olarak nice başarı öyküleri yazacağımıza olan inancını ifade etti.

Memur-Sen’i Bir Sendikadan Fazlası Olarak Görüyoruz

“Vefa insanları tarafından kurulan Memur-Sen, vefa rüzgârını sadece ülke sınırları içerisinde estirmekle yetinemezdi, yetinmedi” diyen Aşkar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İşte bu yüzden, Filistin`e destek vermek zorundaydık, verdik. Gazze`nin acılarına ortak olmamız gerekiyordu, olduk. Çin tarafından Uygurlu kardeşlerimize yapılan mezalimi haykırmak zorundaydık, haykırdık.  Somalili çocuklara el uzatmak zorundaydık, uzattık. Kardeş ülke Pakistan halkının yardımına koşmak gerekiyordu, koştuk. Katil Esat`ın zulmünden kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize Ensar anlayışı ile sahip çıkmamız gerekiyordu, çıktık. Ortak kültür ve medeniyet dostlarımız ve kardeşlerimizle buluşmalar gerçekleştirdik. Ne benci olduk, ne de bencil olduk. Bütün bunları hep birlikte yaptık.  Şimdi  bütün Türkiye  vefa hareketinin büyüklüğünü konuşuyor.” dedi.

İlçe Temsilcilerimiz Süreci Değerlendirdiler

İlçe temsilcilerimiz yetkide istikrar ve sendikacılıkta itibar sürecinde ilçelerinde yaşananları ve tecrübelerini paylaştılar. Şube Başkanımız Kamuran Aşkar, ilçe temsilcilerimize ve yönetim kurullarına teşekkür ederek, bu zor dönemde sendikacılık yapan çağın soylularını selamladığını belirtti.

Başkanlarımıza Plaket Takdim Ettik

İlçe temsilcilerimize teşekkür plaketi takdim eden Aşkar,  “Hak, emek ve özgürlük mücadelesinde ‘zamana göre şekillenenler’ ile ‘zamana şekil verenler’ arasında büyük farklar var. Eğitim çalışanları teveccüh ediyor, her mayıs bizi tescil ediyor. Emeğin ve emekçinin kentinde Yetkimiz; yine yeniden hayırlı olsun. Hayırlara vesile olsun.”  dedi.

Uzunmehmet Camimizi Ziyaret Etttik

Toplantı sonrası, açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Uzunmehmet Camimizi ziyaret ettik. Şube Başkanımız Aşkar, “Emeğin ve Emekçinin Başkenti Zonguldak’ta güzel şeyler oluyor. Bir cami bir şehre bu kadar güzel mi yakışır? Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.