Zonguldak 1 Şubesi

Vicdan Konvoyundan Sendikamıza Ziyaret

Avukat Gülden Sönmez'in başkanlık ettiği Vicdan Konvoyu teşekkülü sendikamızı ziyaret ederek destek istedi.Sönmez açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Kızkardeşlerimizin Özgürlüğü İçin Vakit Vicdan Vakti

"Suriye zindanlarında 4172'si kız çocuğu olmak üzere,6736 kız kardeşimizin özgürlüğü için Uluslararası Vicdan Konvoyu'nu yola çıkarıyoruz.Bizler dünyanın dört bir yanından sivil toplum kuruluşu temsilcisi,akademisyen, hukukçu, gazeteci, memur, doktor, sanatçı, sporcu, siyasetçi, ev hanımı vb. kadınlar olarak Suriye zindanlarındaki kadınları dünyanın gündemine getirmek ve kurtuluşları için bir konvoy düzenliyoruz. Elli beş ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürden binlerce kadın; otobüslerle oluşturduğumuz Vicdan Konvoyu ile 06.03.2018 sabahı kitlesel basın açıklaması ile İstanbul'dan yola çıkıp sırasıyla İzmit, Sakarya, Ankara, Adana şehirlerini geçerek Suriye sınırına ulaşacağız ve 8 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü sabahı Suriye sınırından tüm dünyaya sesleneceğiz.Bu anlamda Memur-Sen'in ve Eğitim-Bir-Sen'in katkı ve desteklerini önemsiyoruz.

Kadın Kolları Başkanımız Sunay Eren de konuşmasında "Eğitim-Bir-sen Kadın Kolları olarak böyle vicdani bir olaya destek olan başta Gülden Hanım olmak üzere herkese şükranlarını sunduğunu" ifade etti.Sunay Eren konuşmasında şu hususlara yer verdi:

Kadınlarımızın Hakkı Olduğunu Düşünenlere Suriye Zindanları Bir Fırsattır

Dünyada nerde bir mazlum varsa biz orada olmakla mükellefiz. Hele mağdurlar kadın olunca olayın rengi daha da değişiyor ve vahimleşiyor. Biz hem Genel Merkez Kadın Kollarımızla, hem de il teşkilatımızla bu vicdani meseleyi destekliyor ve bize düşen neyse yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Suriye'de haksız yere hapishanlerde tutulan tüm kızkardeşlerimizi onurlu mücadelelerinden ötürü kutluyoruz.Kadın hakkı diye yalandan yaygara koparanlara işte kadın, işte hak, gelin beraber olalım.Sesimizi dünyaya duyuralım diyoruz.Onlar özgür oluncaya kadar biz de mahpusuz, diyoruz.Ne zamanki onlar özgürlüğüne kavuşur, işte biz de o zaman özgür olacağız. Bütün üyelerimizi bu onurlu mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz.