Zonguldak 1 Şubesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadın; Aile başta olmak üzere toplumda çok önemli bir yere sahiptir. Nesilleri yetiştiren kadındır, çalışma hayatında önemli aktördür.

Medeniyetin büyüklüğünü gösteren kadının bakış açısıdır.

Asil insan yetiştirme, kadına bağlıdır. Önemli şahsiyetler, kadının elinde yoğurulmuş ve şekillenmiştir. 

Doğum ve süt izninden kreş düzenlemelerine kadar yapılan iyileştirmeler isabetli olmuştur. Yine bu bağlamda, doğum öncesi ve sonrası ebeveyn izinleri artırılmalı, çocuk okula başlayıncaya kadar ebeveynlere yarı zamanlı çalışma hakkı verilmelidir. Ayrıca, doğum yardımı miktarı artırılmalı, kadın kamu görevlilerinin emekliliğe ilişkin yaş ve hizmet süresi şartı her çocuk için bir yıl eksik uygulanmalı, yarım zamanlı çalışma uygulamasını sağlayacak ikincil mevzuat düzenlemesi/yönetmelikler ivedilikle hazırlanarak yürürlüğe konulmalı, ders dışı etkinlikler ile okullardaki eğitim-öğretim süresini mesai bitimiyle denkleştirecek düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak İl Temsilciliği olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, bir değeri ve değerleri anlama, kadınların hakkını teslim etme, emeğinin karşılığını esirgememe konusunda bir bilinç tazeleme günü olarak da değerlendirilmesini istiyor; kadınlara, aile, iş ve çalışma hayatlarında başarılar diliyoruz.