Zonguldak 1 Şubesi

Zonguldak Eğitim-Bir-Sen 4. Olağan Kongresi Yapıldı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi 4. Olağan Kongresi, Zonguldak Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Genel kurulda, Eğitim Bir-Sen başkanlığını, 3 dönem üst üste yapan Başkanımız Kamuran Aşkar tüzük gereği yeni yönetime devretti.

Kongremize protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi; Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 22 ve 23. Dönem Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Mehmet Ali Kara ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büro-Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Seyrek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Enerji-Bir-Sen Şube Başkanı Musa Şekerci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TTK  Genel Müdür Yardımcıları Ercan Gebeş, Mustafa Şimşek; TTK Personel Daire Başkanı Cengiz Kılıç, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Gençlik Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, İŞKUR Bölge Müdürü Gönül Demirsu, SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, Mudurnu İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ergin Ataman, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Selim Alan, Ak Parti Eski Gençlik Kolları Başkanı Yahya Ali Ertem, çeşitli kurumların daire amirleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanları, delegelerimiz ve çok sayıda üyemiz katıldı.

                  

Kongre İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından 10 Yıldır Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığını yapan Kamuran AŞKAR ve bu süreçte yanında bulunanların da içinde bulunduğu sinevizyon gösterisi izlendi

 

Sinevizyon gösterisinin ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Yapılan teklif üzerine başkanlığını Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş yaptı. Başkanlık Divanının diğer üyeliklerine ise TTK Personel Daire Başkanı Cengiz Kılıç, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Zonguldak Fen Lisesi Müdürüa Enes Şenol seçildiler.

       

Yoğun programı nedeniyle konuşmasını  yapmak üzere kürsüye çıkan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar; “Öğretmenlerimiz çok kutsal bir görevi üstleniyorlar. Çocuklarımızı evlatlarımızı yetiştiriyorlar. Türkiye’nin her türlü zenginliği var, ama en büyük zenginliğimiz gençlerimiz evlatlarımız. Onları iyi yetiştirebilirsek en büyük gurur kaynağımız olurlar ancak onlar iyi yetiştirmeyi başaramazsak en büyük utanç kaynağımız olurlar. Gençlerin yetiştirilmesinde öncelikli olarak ailelerin ondan sonra da değerli öğretmenlerimizin ve idarecilerimiz büyük bir payı var” dedi.

     

3 dönemdir Eğitim-Bir-Sen’in Zonguldak Şube Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Kamuran Aşkar yaptığı  açıklamada; “Değerli arkadaşlar Eğitim-Bir-Sen 14 Şubat 1992 yılında ortaya çıkmış ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen özelde eğitim çalışanlarının sorunları olsa da genel olarak bütün insanlığın menfaatlerini ön planda tutan ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü merkezde tutan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. 10 yıllık mücadele safhasında baktığımızda 2400 üyeyle Zonguldak’ın en büyük sendikası, 7500 üyeyle Zonguldak’ın en büyük Konfederasyonu olduk. Bu başarı bizim başarımız bu başarı hepimizin başarısıdır. Bu sendikaya emek veren, bu sendika için gecesini gündüzünü bir eden, çoluğunu çocuğunu ihmal eden, Bu sendikayı Zonguldak’ta bir numaralı sivil toplum kuruluşu yapmakta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

         Ardından seçime tek liste ile giren ve yeni döneme Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı seçilen Sadettin Dede yaptığı konuşmasında “Bunu burada ilk kez dile getiriyorum. Başkanımızla yıllardır dava arkadaşlığı yaptık. Kendisi şimdilik aramızdan ayrılıyor. Bundan sonraki süreçte kendisi her ne yapmak ve de hangi misyonu almak isterse, bilmelidir ki bizler daima yanında olacak ve en büyük destekçisi olacağız.” dedi.


      Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu  Faaliyet raporları okunup ibra edildi. Raporların ibrası sonucu seçimlere geçildi. Seçimlerde oylanan tek listede şu isimler yer aldı:

 

EĞİTİM BİR SEN ZONGULDAK ŞUBESİ 4. OLAĞAN  KONGRESİ

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

 

YÖNETİM KURULU ASİL:

  1. SADETTİN DEDE : ŞUBE BAŞKANI
  2. ABDULKERİM KIRAN : ŞUBE BAŞKAN  YARDIMCISI ( BAŞKAN VEKİLİ)
  3. GÜNSELİ OĞUZHAN YILMAZ : ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI  ( MEVZUAT VE TOPLU SÖZLEŞME)
  4. YAKUP KELEŞ : ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI ( TEŞKİLATLANMA)
  5. SİNAN DAVULCU : ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI ( EĞİTİM VE SOSYAL İŞLER)
  6. ABDULKADİR ALTUNTAŞ : ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI( MALİ İŞLER)
  7. SADULLAH ERYİĞİT : ŞUBE BAŞKAN YARDIMCISI ( BASIN VE İLETİŞİM)