Zonguldak 1 Şubesi

Memur-Sen Eski Başkanı Kamuran Aşkar'ın Aday Adaylığı

            Değerli basın mensupları, kıymetli gönül dostlarımız;

            1990 yılında başladığım öğretmenlik hayatımda ve 2001 yılında yönetici olarak başladığım sendikal yaşantımda; 7 Haziran 2015’de gerçekleşecek 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için bulunduğum Memur-Sen il başkanlığı görevimden bugün itibariyle istifa ediyorum.       

            Her zaman mensubu ve üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Memur-Sen başkanlığından ayrılırken şunu özellikle bilmenizi istiyorum ki görevler ve görev yerleri değişir; ancak inançlara ve değerlere hizmet hiç bitmez. Bu sebepten bugünkü istifamı bir veda değil; yeni bir başlangıç olarak görmek gerekir. Bu başlangıç, sendikal mücadelemizde defalarca dillendirmekten kaçınmadığımız genelde millete, özelde ise şehre ve şehrin iç dinamiklerine yapılacak bir hizmet başlangıcıdır.

            Değerli Dostlarım;

            Yıllardır örgütlü gücün ve örgütleşmenin büyük bir ihtiyaç olduğunu her zeminde vurguladık. Biz sendikacılığımıza başlarken, sağa sola bakmadan, ‘ben varım’ demeyi ama bireysel olarak değil, örgütsel olarak ‘varım’ demeyi ilke edindik.800 bin üyeyle Memur-Sen Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olurken, 8200 üye ile Zonguldak'ın da en büyük sivil toplum örgütü olduk. Dava arkadaşlarımla birlikte yüzlerce saat konuşulabilecek zaferleri, duruşu ve milli iradeden yana tavır alan bir anlayışı Zonguldak'ta oturtmayı başardık. 2001'de başlayan özgür, sivil ve demokratik Türkiye mücadelemizde bir yandan vesayeti tasfiye ederken diğer yandan da Zonguldak'ı küreselleşen bir ülkenin kenar mahallesi olmaktan kurtarmak için söylem ve eylemler geliştirdik. Katsayı adaletsizliğine son veren, başörtüsünü yeniden özgürlükle tanıştıran, kamu görevlilerini toplu sözleşme hakkıyla buluşturan, vesayetin bütün retoriklerine karşı demokrasinin pratiklerini öneren bir Memur-Sen duruşunun Zonguldak'taki liderliğini üstlendik.

            Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen bizim için dünyevi ve maddi kazançları elde etmenin merkezi olmadı, olamazdı. Sendikacılığımızı, sivil toplum örgütçülüğümüzü bir yandan Zonguldak'ımızın mütedeyyin insanlarını özgürlüklerine vurulmuş prangalarından kurtarmak, milletimizin büyük bir kısmını yok sayan ötekileştirme çukurlarını kapatmak, kadim kardeşliği hâkim kılarak kucaklaşmak için kullanırken, diğer yandan da insanlığın mazlum ve mağdur kitlelerinin yardım eli olmanın, zulme ve zalime direnişin merkezi yaptık.

            Değerli Arkadaşlar;

            On dört yıllık sendikal mücadelemizde bizleri en çok mutlu eden husus özgürlük ve sivilleşme yolunda attığımız adımlar ve bu uğurda gösterdiğimiz gayretlerdir.27 Nisan E Muhtırasında şehrimizde tek basın açıklaması yapan sivil toplum örgütü olmamız;4+4+4 Eğitim Reformunun fikir babası ve uygulayıcıları olmamız; katsayı adaletsizliğine gür bir seda ile ses çıkarmamız; kamuda kılık-kıyafet devrimi ve kamuda başörtüsü serbestliği noktasında şehrimizde yüz yirmi bin imza toplamamız ilk aklımıza gelenlerdir.

            Bu kutsal mücadelenin siyaset kulvarında da devam etmesi gerektiği düşüncesini arkadaşlarımla, teşkilatımla ve desteğini her an yanımda hissettiğim ailemle istişare ederek Yeniden Büyük Zonguldak adına, bizim için yeni bir kulvar pozisyonundaki siyaset sahnesinde sorumluluk almaya karar verdim. Bu çerçevede milletvekili aday adayı olarak sivil toplumdan sivil siyasete geçiş yapma kararı almış bulunmaktayım.  İstişare sonucunda alınan bu kararın şehrimiz, milletimiz, ülkemiz ve dünya mazlumları için hayırlara vesile olmasını, hayırlı hizmetlere kapı aralamasını temenni ediyor, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'deki görevlerim süresince dostluktan öte bize kardeşliklerini gösteren büyük Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Allah, hepimizi kendi hükmünün icrasına vekil kılsın. Allah yâr ve yardımcımız olsun.

                                                                                                Kamuran AŞKAR

                                                                            25. Dönem Zonguldak  Milletvekili Aday Adayı