Zonguldak 1 Şubesi

Çalışma Hayatına Kadın Bakışı Gerekmektedir

Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanımız Sayın Sıdıka Aydın, bir dizi toplantıya katılmak üzere şehrimize teşrif etti ve Memur-Sen Zonguldak il Temsilciliğimizi ziyaret etti. Aydın'a kadın komisyonlarımız eşlik etti.

 Kamuda kadın istihdamının giderek arttığına vurgu yapan Şube Başkanımız Kamuran Aşkar, çalışma hayatında kadın örgütlenmesini özellikle önemsediklerini belirtti. Aşkar konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Genel Kadın Komisyonu Başkanımız Sayın Sıdıka Aydın’ı şehrimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Başkanımız, Zonguldak Memur-Sen’e bağlı kadın teşkilatlarımızla bir dizi toplantı gerçekleştirmiş ve Memur-Senimizi ziyaret etmiştir. Öncelikle kendisine hoş geldiniz diyor ve nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Kamuda çalışan bayan arkadaşlarımızın her geçen gün arttığı günümüzde kadın komisyonumuzu ayrıca önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte sendikal örgütlenmede özellikle ve önemle bayanların başat rol oynaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu kapsamda Sayın Başkanımızın şehrimizi ziyaretinin çok önemli olduğunu düşünüyor, kendilerine bu nazik ziyaretleri için teşekkür etmek istiyorum.

Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanımız Sıdıka aydın da Memur-Sen il teşkilatımızı yaptığı ziyarette Memur-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu olarak il il gezdiklerini ve sahada ne gibi sorunlar var, kadın sorunlarına  nasıl çözüm getiririz arayışında olduklarını söyledi. Sayın Aydın konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Zonguldak teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Zonguldak'ta güzel bir ekip var ve motivasyonu çok iyi. Pandemi yüzünden uzun zaman görüşememiştik, zoom üzerinden toplantılar yapıyorduk. Artık sahada toplu sözleşmenin kazanımlarını anlatmak için arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Başkanımızın da söylediği gibi kamuda her geçen gün bayan çalışan sayımız artıyor. Artan kadın potansiyeliyle birlikte gerek kadına dair gerekse kadının yönlendirdiği aileye dair yeni bir söz söyleme ihtiyacı doğmuştur. Bu minvalde örgütlülüğümüzü artırmamız ve çalışma hayatına kadın bakışı getirmemiz gerekiyor. Biz de Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olarak bu zorunluluğu şehir şehir dolaşarak anlatıyoruz.

Toplu Sözleşme sürecine de değinen Aydın konuyla ilgili şunları söyledi:

Toplu sözleşme kazanımlarımızın geneli aileyi ilgilendiriyor. Bunlardan en önemlisi 3600 ek gösterge. Aile bütünlüğünü sağlayacak sözleşme sorunu 2022'de yıldız kazanımlarımızdan biri olacak. Yine sendikalı sendikasız ayrımı yapabileceğimiz, sendika üyesi olan arkadaşlarımızın üç ayda bir alacağı 400 liralık ikramiye ocak ayından itibaren kazanımlarımız olarak hayata geçecek. Memurun lehine birçok kazanıma imza attık. Bunları anlatmak, geri dönüşleri almak için yola çıktık.